Piure de bob

de Ksenya in Mancaruri de post, 6 Mar 2017 | 6652 vizualizari

 

Ador Bobul Fava! Ador preparatele facute din aceasta leguminoasa. Fie ca este vorba de supa, salata, racitura, pate sau piure, atat in stare cruda, cat si preparata termic. Orice, numai bob sa fie.  Pacat ca aceasta planta este uitata de cultivatori si se gaseste tot mai rar si mai rar. Pentru cei interesati de proprietatile miraculoase ce le detine, gasiti pe internet. O sursa de proteina valoroasa. IDEALA in perioada postului.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate de bob
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 coriandru macinat
  • 1 lingurita curcuma pudra
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 de lingura suc de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de bob:

Bobul se alege, se spala si se pune intr-o oala, se adauga apa si se pune pe foc, cand da in clocot, se lasa 3-4 minute, apoi se opreste flacara si se lasa pana a doua zi, acoperit cu capac.

In urmatoarea zi, se scurge apa si se curata bobul de coaja. Ramane numai miezul.

Intr-o oala, punem uleiul; cand uleiul s-a incalzit suficient, adaugam condimentele si lasam jumatate de minut ca aromele sa explodeze :); adaugam ceapa si usturoiul, lasam sa caleasca putin.  Cand ceapa devine sticloasa si usor cu marginile aramii, adaugam bobul decojit, acoperim cu apa clocotita si lasam la fiert, cam 35-40 minute, pana bobul se desface (cam aproape de un piure). Atentie, apa trebuie sa acopere boabele, nu mai mult. Luam oala de pe foc, si, cu ajutorul unui blender vertical, transformam continutul intr-un piure omogen. Adaugam sucul de lamaie, saram si piperam dupa gust, amestecam. Piureul este gata!  Se serveste atat rece, cat si cald, doar cu muraturi, cu un sos de ciuperci sau cu ce va place. Eu am ales cu ardei copti, reteta o gasiti aici  cu un pic de ulei picant.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Bobul se fierbe la foc mic

2

Se sareaza doar la sfarsit, cand bobul este fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de bob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

07.03.2017, 08:56

Multumesc de trecere,bucatarasi!

Ksenya 1

07.03.2017, 08:57

Mihaela,pe langa ca este foarte bun,am inteles ca si imbogateste solul cu azot .Aviz amatorilor!

RuxyRux 1

08.03.2017, 20:10

Mmmm....ce bine suna! Arata grozav de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi sub capac